Prag, Tjeckien: 5 tips för en lyckad weekend i Prag
Getty Images
Tips

5 tips för en lyckad weekend i Prag

Promenadvänliga Prag är en trevlig weekendstad året om – men vintern är kanske den allra mysigaste årstiden att resa hit. Här är fem tips som vi gillar i staden just nu. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Prag

HOTELL

Motel One

Lediga rum & priser

Trots namnet är Motel One ett snyggt designhotell i hjärtat av Prag, fem minuter från torget Naměstí Republiky. Här finns också One Lounge, en trevlig cocktailbar som serverar utmärkta drinkar. Eftersom Prag är relativt billigt i svenska mått mätt är det värt att bo på ett lite bättre hotell här. Motel One kostar från cirka 850 kronor per natt. 

www.motel-one.com/hotels/prag/

Na Poříčí 1048/30, Florenc

SE & GÖRA

Kafkamuseet

Prag är fullt av konst och historia med flera museum med specialinriktningar. Är du på något sätt intresserad av litteratur eller om livsöden bör du besöka Kafkamuseet. Frans Kafka levde mellan 1883 och 1924 och blev först berömd och erkänd efter sin död. På museet skildras författarens liv med en mängd texter, foton och konstinstallationer. 

kafkamuseum.cz/

Cihelná 2b, kafkamuseum.cz

MAT & DRYCK

Lehká hlava

Man kan tänka sig att Prag är en väldigt köttig stad men faktum är att det finns många hippa vegetariska restauranger. Lehká hlava är färgstark i sin inredning, nästan psykedelisk. Den öppna spisen är formad som en svamp och taket är målat mörkblått med glimtade lampor som ska föreställa stjärnor. På menyn finns bland annat thaiinspirerade wookrätter, mexikanska quesadillas och pastarätter. Restaurangen erbjuder riktigt bra lunchpriser. Du bör boka bord till middag då det ofta blir fullbokat. 

lehkahlava.cz/

Boršov 280/2

Al Capone’s 

Den här speakeasybaren i gamla stan har legat här sedan 1995. Inredningen osar förbudsåren i Amerika kring 1920- och 30-talet med mörka trädetaljer och ett rödaktigt ljus. I baren serveras smaskiga cocktails, whishey, öl och vin. 

Na Porici 36 i Praha 1

SHOPPING

Manufaktura

Vill du köpa med dig något tjeckiskt hem bör du besöka Manufaktura – ett tjeckiskt företag – som bildades i Prag 1991 för att upprätthålla den bleknande tjeckiska hantverkstraditionen. Kedjan finns på flera adresser i staden och säljer bland annat kosmetika, spa- och hudvårdsprodukter, träleksaker, spel och marionetter.

manufaktura.cz/en/

Läs den stora reseguiden till Prag HÄR.

Publicerad: 2019-11-22