Prag, Tjeckien: RES TV från Prag – här är tipsen
RES TV

RES TV från Prag – här är tipsen

Turen har kommit till Prag där den rutinerade resereportern och programledaren Hans Fahlén attackerar stadens sevärdheter med stor entusiasm.

Han testar bland annat stadens restaurangutbud, svingar loss på ett par av golfbanorna i trakten samt tar reda på hur pilsner blir till – och smakar.

Text: Linda Larsson

Lediga hotellrum & priser i Prag

Kantýna
Prags populäraste köttrestaurang som är en upplevelse i sig själv med mycket rökos och många män i lokalen. Gillar du råbiff är detta stället att beställa en: i all sin enkelhet, en gudomligt god version med en vitlöksklyfta och surdegsbröd som tillbehör.
Politických vězňů 5, 110 00 Prague-Nové Město

kantyna.ambi.cz
 

La Degustation
Den kända tjeckiska kocken Oldřich Sahajdáks Michelinrestaurang vars meny ständigt ändras beroende på vilka råvaror som finns att tillgå för dagen. Avsmakningsmeny kostar cirka 1500 kronor – ett kap för en restaurang i den här klassen.
Haštalská 18, 110 00 Staré Město

ladegustation.cz

 

Cukrarna Mysak
På detta klassiska konditori vill du sitta länge. František Myšák var en av Prags kändaste konditor i början av 1900-talet och hans namn är än i dag förknippat med bakelser av högsta kvalité. Vanijglassen med hasselnötskross är inte heller dum.
710/31 Vodičkova, Nové Město
mysak.ambi.cz

 

Eska
En av Prags mest omtalade och populäraste restauranger/kaféer där tjeckiska rätter tillagas med en twist. Här serveras både avsmakningsmenyer, bruncher och kaffe take away. Om du är mätt – gå hit ändå bara för de välblandade drinkarnas skull.
Pernerova 49, Karlín

eska.ambi.cz

 

Pilsner Urquell Brewery

Ta en guidad tur hos Pilsner Urquell, som betyder ”den ursprungliga pilsnern”, och upplev ett av världens mest ikoniska bryggerier. Att besöka bryggeriet är en helhetsupplevelse för alla sinnen med en inblick i modern ölbryggning såväl som en tillbakablick i tiden.

Plzen

prazdrojvisit.cz

 

Greensgate Golf & Leisure Resort

En 18-håsbana med trevligt hotell utanför Prag.

greensgate.cz

 

Albatross Golf Resort

Den här golfbanan ligger cirka 30 minuters bilfärd från Prags stadskärna.

albatross.cz

 

Lediga hotellrum & priser i Prag

 

Publicerad: 2018-10-17