Två nyheter på Östersjön
Foto: Istock
Kryssning

Två nyheter på Östersjön

Skidkryssning och flytande resort – det har vi att se fram emot på Östersjön i vinter. I dagarna avslöjar både Birka Cruises och Silja Line sina största nyheter inför vintern.

Silja Line blir Silja Resort

Från fartyg till flytande resort med havsutsikt. Ja, det är nya konceptet för samtliga Silja Lines fartyg som trafikerar Stockholm – Helsingfors och Stockholm – Åbo. Konceptet Silja Resort har tagits fram av varumärkesbyrån Scholz & Friends med målsättning att skapa en helhet, ett känslomässigt förhållande till produkten, och driva lojalitet mot Silja Lines nuvarande kunder och locka nya resenärer. Silja Resort är en helhetsupplevelse för resenärer och lanseras på alla fartyg som trafikeras under varumärket Silja Line. Att kommunicera kryssningsupplevelsen med resort-termer ska få nya potentiella kunder som inte rest med Silja Line att lockas av de positiva associationer man redan har av semesterkänsla och resortupplevelse. Uppgraderingsarbetet har redan börjat, men även att införas succesivt när fartygen går in på dock för renovering och ombyggnader från och med vintern 2018 och framåt.

 

Birka Cruises lanserar världens första skidkryssning

I februari testar rederiet konceptet kryssning + skidåkning. Tanken är att man byter biltransportsträckan på E4:an mot föreläsningar, middag, spa och umgänge ombord på fartyget och vaknar utvilad i Sundsvall för vidare transfer till antingen slalombacken eller längdspåret. Nyheten är en utveckling av rederiets kryssningar norrut till Höga Kusten och Luleå.

– Vi fortsätter satsningen på närproducerade resor och ger svenska resenärer en chans att uppleva den vackra Norrlandskusten också vintertid. Intresset för vintersemester i Sverige ökar, det exotiska finns närmare än vi tror, säger Marcus Hammarström, marknadschef för Birka Cruises. På resmålet erbjuds flera utflykter, bland annat utförsåkning i Sundsvall samt Hassela Ski Resort, curlingskola, att lära sig åka skidor som Kalla, pimpelfiske och snöskovandring. Skidkryssningen äger rum under en enda helg i vinter: 15–17 februari.

 

Publicerad: 2018-09-04