Berlin, Tyskland: 6 heta tips för din resa till Berlin
Foto: IStock.

6 heta tips för din resa till Berlin

RES medarbetare Maria Österdahl tipsar om vilka ställen du inte får missa i Berlin.

Se hotell i Berlin

Se & göra

Freiluftskino Friedrichshain
– Utomhusbio i parken
Bland utebiografer är denna min favorit i mysiga Friedrichshain Volkspark. Du sitter i en amfiteater bland lummiga träd i parken så enbart det är en upplevelse i sig. Biljetter bokas bäst online, printa ut och ta med så slipper du köerna. Det finns toalett samt en kiosk som säljer drycker och enklare mat, men du får även ta med egen mat och alkohol, så satsa på att duka upp en härliga takeaway fest! Den kan vara lite knepigt att hitta så kom i tid och när bion är slut följ med gruppen ut, då det är lätt att gå vilse i den mörka parken. Någorlunda utbud av filmer på engelska, kolla programmet. Öppet cirka 10 maj till 10 september.
Landsberger Allee 15
freiluftkino-berlin.de/kinoinfo.php

Bar & Nattliv

My June Bar
– Avslappnande cocktails
Denna bar är en av mina relativt nyupptäckta favoriter, då en del gamla favoriter försämrats eller blivit alltför populära. Jag tycker mig se att många Berlinbarer hamnat i fällan att skapa lite för ”kreativa” cocktails- till exempel cava med selleri och grissvål. Jag snubblade in på June bar en regnig och kall februarikväll och välkomnades av en sprakande brasa, men även när det är varmare ute är baren precis lika mysig. De satsar på klassiska cocktails med bra råvaror, samt vin och öl. Vad som gör baren speciell är den trevliga och uppmärksamma personalen, avslappnad stämning med gott om utrymme och supergoda cocktails! Hittar man inte vad man söker på menyn så ställer gärna personalen upp med att blanda till det.
Sredzkistrasse 65
my-june-bar.de

Beachbar Monbijoupark
– Dans och drinkar med historiska kulisser
En härlig vår eller sommarkväll i Berlin kan jag inte tänka på många saker som är trevligare än att besöka Beachbar Monbijoupark- precis i närheten av vackra Hackescher Markt, vid floden Spree med utsikt mot Museuminsel. Riktigt pampigt ser det ut om kvällen med upplysta sekelskiftesbyggnader längs med floden. Baren är en klassiker som har funnits där i många år, och den öppnar på nytt varje vår så snart som vädret tillåter. Baren är öppen under dagen, men en varm kväll är stämningen extra hög. Det organiseras även olika danskvällar med levande musik, särskilt inom de latinska dansstilarna- så ta en titt på hemsidan innan ditt besök så får du kanske en alldeles speciell kväll.
Monbijoustrasse 3
monbijou-theater.de/strandbar-tanz.html

Mat & dryck

Pequena Habana
– Mysigaste kubanen
Har du inte varit på Kuba så kan du lätt förflytta dig dit genom att besöka denna kubanska pärla i Schöneberg. Mysig om än lite klyschigt inredd, serverar fantastiskt god och sofistikerad kubansk mat. Färgerna är varma och personalen är trevlig och uppmärksam. Som sig bör följer det obligatoriska riset och de svarta bönorna med många rätter. Missa inte att prova mariquitas de plantano som förrätt. Jag var skeptisk men chipsen av matbananer är oslagbara. Sen kan bisteca de palomilla, en läcker bit stek som smälter i munnen, varmt rekommenderas. Boka bord på helgerna då restaurangen är populär. Missa för allt i världen inte att avsluta måltiden med en god rom, och den fantastiska crema caramelada med kokos.
Eisenacherstrasse 48
pequena-habana.de

Karun
– Snabbvisit i mellanöstern
Vill du ha god och prisvärd mat så ska du bege dig till Karun som erbjuder libanesiska och persiska specialiteter. Själv satsar jag på den hemlagade persiska maten med oväntade smakbrytningar. Den syrliga biffgrytan med torkade citroner och auberginer är en sällsynt lyckad och spännande kombination. Sen ska du såklart inte heller missa djudje, grillade kycklingspett, och ta en titt på vad som är dagens erbjudande. Jag upptäckte en himmelskt god lamm- och dillgryta på det sättet. Stället är enkelt, så det passar perfekt för en god lunch eller enklare kvällsmåltid. Bra utbud av kalla drycker, färskpressad juice och teer att välja mellan.
Kantstrasse 36
Pestalozzistrasse 29

karun-bistro.de

Anna Blume
– Brunch i det gröna
Anna Blume är ett härligt frukost och brunchkafé i populära Kollwitzkiez i Prenzlauerberg. Går du dit på helgen, boka bord eller var beredd att vänta en stund. Klassiskt och vackert inomhus, med en trevlig uteservering med gröna växter och parasoller som svalkar när sommarhettan slår till. Menyn är bred och du kan i princip få allt du önskar till brunch, från vackra tallrikar med ost, salami och skinka, såklart serverat med färskt bröd, till crepes och omeletter. Det finns även gott om vegetariska alternativ. Är du inte mätt och nöjd efter det finns även ett lockande utbud av färska tårtor och kakor. Avsluta med en mysig promenad i området eller kanske lite botaniserande i spännande små butiker.
Kollwitzstrasse 83
cafe-anna-blume.de

Sök fler hotell i Berlin HÄR

Publicerad: 2017-08-31