Berlin, Tyskland: Hett i Berlin: Made in China
Korrens tips

Hett i Berlin: Made in China

Var ska man bo, äta och dricka i coola Berlin? RES Berlin-korre Filip Sandström Beijer ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är kitchiga Made in China. 

Lediga rum & priser i Berlin

När man går förbi Made In China på Schönhauser Allee 10, på gränslinjen mellan pittoreska Prenzlauer Berg och trendiga Mitte, fastnar ögonen för den lysrörsupplysta och kitchigt inredda restaurangen. Sedan stället öppnade i början på 2019 har allt fler besökare hitta dit i takt med att ryktet om att deras Dim Sum, som finns som fyra alternativ på menyn, spridit sig. Men menyn är större än så och nudelrätterna avlöser varandra med olika klassiska smaker och former. Det veganska utbudet är hyfsat stort och nudlarna skapas från grunden i köket. Självklart finns det också ett flertal dumplings-alternativ att välja mellan, både med eller utan kött.

Priset är lågt och en stor huvudrätt serveras för under den svenska hundralappen. Är man inte lika stor i maten kan man beställa in en mindre tallrik, för några euro mindre. När vi är där på besök får vi en känsla av att personalen under upplärning och en av våra rätter glöms bort och serveras en halvtimme efter oss andra. Men utöver servicen är den traditionellt kinesiska maten en höjdare i kombination med hur trendigt Made In China ser ut kan detta bli en hit när det kommer till asiatiskt i Berlin framöver.

Läs den stora reseguiden till Berlin här.

Publicerad: 2019-06-10