Berlin, Tyskland: Sex heta tips för ett härligt häng i Berlin
Tyskland

Sex heta tips för ett härligt häng i Berlin

Hotell i Berlin

Reseskribenten Said Karlsson delar med sig av sina senaste tips till heta Berlin.

Mat och Dryck

Berlins bästa kebab

DOYUM
I kampen om titeln Berlins nationalrätt står slaget mellan currywurst och dönerkebab, och frågar du mig vinner alltid den sistnämnda. Den bästa kebaben i Berlin hittar du på Doyum, vid Kottbusser Tor. Visst, här kostar den dubbelt så mycket som på många andra ställen, men priserna är ändå väldigt humana. Ät dig mätt för fem euro eller proppmätt för tio euro.
Admiralstraße 36

doyum-restaurant.de

 

Hållbart kaffe för finsmakaren

5 ELEPHANT

Det här är en av Berlins bästa kaffebarer. Alla bönor kommer från hållbara odlingar och rostas i kaféets eget rosteri. Deras gudomliga pajer och kakor har också en trogen fanskara. En varning dock utifall att du planerar att sätta dig här och arbeta med din laptop – det är endast tillåtet i ett mindre rum med ett begränsat antal platser. 

Reichenberger Strasse 101
fiveelephant.com

 



Brunchbuffé med extra allt

SÜDBLOCK

Südblock skiftar karaktär beroende på dygnets tidpunkt. På dagarna är det ett kafé och en restaurang, på kvällarna en bar och nattklubb. Och på helgerna erbjuder de en helt fantastisk brunchbuffé med allt från korv till vegansk nudelsallad och ett digert utbud av sötsaker. Efteråt betalar du mellan åtta och fjorton euro, exakt pris avgör du själv.

Admiralstraße 1
suedblock.org

Shopping

Livsstilsbutik med egen kaffebar

VOO STORE

Det här är en konceptbutik som säljer allt från kläder, böcker och glansiga magasin till inredningsprylar och sprit. Här är det lätt att fastna allt för länge, i synnerhet eftersom de i ett hörn av butiken även har en liten espressobar kallad Companion Coffe där de trevliga baristorna gör utmärkta cappuccinos. 

Oranienstraße 24
vooberlin.com

Se och Göra

Minimalt dansgolv med maximal känsla

VISIONÄIRE
Det här är ett mellanting mellan en utomhusklubb och en bar, med tyngdpunkten på det sistnämnda. Deras dansgolv är litet och rymmer uppskattningsvis ett trettiotal dansande gäster. På klassiskt Berlinmanér öppnar de fredag kväll och håller öppet utan uppehåll till måndagen (undantag finns dock, så kolla hemsidan först). Inträdet varierar mellan en till fem euro beroende på dj. 

Am Flutgraben 1

clubdervisionaere.com

 



Från sjukhus till kulturcentrum
BETHANIEN
Ett “konstkvarter” som bland annat inhyser flera mindre konstnärsateljéer, ett par utställningslokaler, en musikskola och en restaurang med en supermysig innergård. Bethanien byggdes 1845 och var i drygt hundra år ett sjukhus innan det 1973 förvandlades till ett kulturcentrum. Gratis inträde.

Kunstquartier Bethanien, Mariannenplatz 2
kunstquartier-bethanien.de

Läs mer om Berlin här

Publicerad: 2015-11-09