Hamburg, Tyskland: Weekend i Hamburg? – här är 5 ställen som du inte får missa
Handplockade tips

Weekend i Hamburg? – här är 5 ställen som du inte får missa

Hamburg är så mycket mer än bara Reeperbahn och nattklubbar. En gastronomisk fullträff med trendiga restauranger och snygga barer. Dessutom ligger hamnstaden relativt nära Sverige vilket gör det möjligt att nå staden med tåg om man så vill. 

25hours Hotel HafenCity

Trendigt livsstilshotell av 25hours-gruppen som gjort sig kända för sina individuella koncept och charmigt skruvade idéer. Det här nya hotellet i nya stadsdelen Hafencity har tagit fasta på intrycken från den gamla hamnen och har ett maritimt tema. Golvet i entrén påminner om ett färjedäck, ena väggen är gjord av gamla containrar – överallt finns memorabilia från gamla fartyg och båtar. Rummen kallas för ”cabins”, hytter, och på väggarna finns fotokonst av gamla fiskare och sjömän. Hippt med hög servicenivå.

Lediga rum & priser

Hitta hit

Nikkei Nine

Nikkei är namnet på det japansk-peruanska köket som härrör från matlagningen som uppstod i kölvattnet av japanska invandrarströmmar till Sydamerika och då främst Peru och Brasilien i början av förra seklet. Mixen är ovanligt lyckad och har du inte provat så är det hög tid! Restaurangen ligger i anslutning till lyxhotellet Vier Jahreszeiten. Fine dining.

Hitta hit

Krug

En liten charmig vinbar och kvarterskrog några gator bort från Reeperbahn i området St Pauli. Fasaden på denna lilla inrättning är klädd med klätterväxter och sitter gör man med fördel utomhus när väder och årstid tillåter. Det finns till och med en tvåa på bagageluckan på den gamla Citröen som står parkerad utanför.

Hitta hit

Kleines Phi

En skön bar med fokus på innovativa cocktails skakade med kärlek. Gästerna består av en glad blandning av hipsters och turister, stämningen är hög och på helgerna är det alltid mycket folk. Ett säkert kort om du vill se på folk och känna lite mysig puls.

Hitta hit

Elbphilharmonie

Hamburgs nya konsterhus blev både dyrt och försenat, men när det väl öppnade – sju år senare och tio gånger dyrare än planerat – så förlät hamburgarna fort alla synder och tog det nya landmärket till sig. Byggnaden blev snabbt Tysklands mest besökta turistattraktion och ja, den är onekligen ett konstverk i sig. Byggnaden har bland annat över 1 000 böjda glasrutor (utöver alla vanliga raka) och över 10 000 individuellt utformade akustikplattor. Det finns tre konserthallar och byggnaden huserar dessutom ett Westin hotell samt 45 bostadslägenheter – Hamburgs dyraste lägenhet ligger högst upp.

Hitta hit

Läs ytterligare 37 handplockade tips till Hamburg här.

Publicerad: 2021-08-31