Budapest, Ungern: Budapests snyggaste hotell
Sjyst utsikt från Aria Hotels takterass.
Hotell

Budapests snyggaste hotell

Budapest är en snygg stad där det är värt att unna sig, allt från goda middagar till sjyst boende. När det kommer till just boende rekommenderar vi att du unnar dig följande hotell:

Lediga rum & priser i Budapest

Buddha-Bar Hotel

I det nyrenoverade och fantastiskt ståtliga Klotildpalatset från 1800-talet hittar du Buddha Bar Hotel. Ett femstjärnigt hotell med 102 rum och sviter, här blandas glamorös high-end känsla med absolut bekvämlighet. Buddha Bar Hotel är det första hotellet i Ungern som vunnit priset “Best International Hotel Interior” av International Hotel Awards, tack vare sin kombination av orientalisk kolonial inredning och den vackra historiska byggnaden. Ett enormt plus för trötta sinnen är deras “Buddhattitude Spa” där du kan skämma bort dig efter en lång dag.

Budapest, Váci utca 34

Brody House

Brody House är ett boho-artsy boutiquehotell som tillhör Brody Land, ett stort community som också är en medlemsklubb. Hotellet har ”working spaces”, gör olika event och är en viktig plats på Budapests kreativa scen. Brody Land är skapat av entreprenörerna William Clother och svensk-engelska Peter Grundberg. Själva byggnaden är en vacker i neoklassisk stil från 1896 och huset har varit ett hem för dussintals olika konstnärer, musiker och skådespelare genom åren. Brody House har bara elva rum men här är det kvalitet före kvantitet som gäller. Varje rum är individuellt designat av olika konstnärer som är del av Brody Land-familjen, och är även döpta efter desamma.

Budapest, Bródy Sándor utca 10

Pest-Buda Bistro & Design Hotel

Det äldsta hotellet i stan! Pest-Buda är ett familjeägt hotell som öppnade sina dörrar redan 1696 och efter en stor renovering 2016, omvandlades hotellet till vad det är idag. Ett stilfullt boutiquehotell beläget i det historiska hjärtat av Budasidans slottsdistrikt. Pest-Buda erbjuder 10 individuellt designade sviter, vardera ett perfekt alternativ för en romantisk semester. I hotellet finns en restaurang med traditionell, ungersk mat på menyn och goda ungerska viner. Under de varma månaderna kan man också njuta av deras avslappnade lilla terass ute på Hess András-torget med utsikt över Mattiaskyrkan.

Budapest, Fortuna utca 3
 

Aria Hotel Budapest by Library Hotel Collection

Det hetaste hotellet i Budapest hittar du på Hercegprímás utca nummer 5, där den eklektiska byggnaden står bara ett stenkast från den pampiga sevärdheten Sankt Stefans basilika. Aria Hotel öppnade sina portar 2015 och blev en snabb favorit. Det är kärleken till musiken som inspirerade grundarna av Aria. Varje rum har fått namnet efter olika kända kompositörer och musiker inom klassisk musik, opera, jazz och pop. Förutom de unika rummen, har hotellet en av de bästa takbarerna i stan (High Note Sky Bar) där du kan sippa på en drink precis bredvid basilikans kupol. Förra året utnämndes Aria till det bästa hotellet i världen av TripAdvisor (traveler’s choice awards.)

Budapest, Hercegprímás utca 5

Casati Budapest Hotel

Casati Hotel döptes efter Luisa Casati, den excentriska, italienska musan som promenerade omkring med sina tama geparder, klädde sig själv i levande ormar och anordnade extravaganta maskeradbaler på 20-talet. Med det namnet förklarat är det inte svårt att gissa att Casati boutiquehotell satsar på det där lilla extra. Casati har 25 rum som inretts i fyra olika kategorier och känslor i åtanke - Heaven, Natural, Classic och Cool. I ‘Heaven’ rummen hittar vi gräddvita väggar och toalettdörrar i frostat glas, medan “Classic” rummen kör på mörkare, classy färger i toner av auberginlila. Perfekt beläget på en liten, tyst parallellgata till den pompösa Andrassyboulevarden. 

Budapest, Paulay Ede utca 31
Publicerad: 2018-07-17