Las Vegas, USA: 5 tips i färgstarka Las Vegas
Getty Images
Tips

5 tips i färgstarka Las Vegas

Många reser till Las Vegas utan att lämna The Strip. Det är synd tycker vi. Många av stadens guldkorn ligger runt gamla Las Vegas i Downtown och i Arts District. Här är 5 tips i Las Vegas som vi gillar just nu. 

Text: Elin Fellman

Lediga rum & priser i Las Vegas

BAR

Mama Rabbit Bar

Den amerikanska underhållningsmetropolen Las Vegas kan nu skryta med att ha USA:s mest omfattande samling av tequila och mezcal – inklusive sorter som inte finns någon annanstans i världen. Den imponerande kollektionen finns på Park MGM-hotellet i Mama Rabbit Bar, skapad i samarbete med den prisbelönta mezcalpionjären Bricia Lopez. Förutom moderna mexikanska cocktails, samt fler än 500 olika tequila- och mezcalvarumärken, erbjuder Mama Rabbit Bar även levande musik och konstinstallationer.

parkmgm.mgmresorts.com/en/nightlife/mama-rabbit.html

3770 South Las Vegas Boulevard

Rebar

The Only Bar Where Everything's For Sale! – så lyder Rebars slogan. Rebar ligger i Arts District i Downtown Las Vegas, alltså utanför hektiskta The Strip. Här kan du både smutta på en cocktail och shoppa loss då det är en bar och second hand-butik i ett. Testa någon av de 50 olika ölsorterna, en smaskig cocktail eller käka klassisk pubmat.

1225 S. Main Street in Downtown

rebarlv.com/

Se & göra

The Neon Museum

Det spektakulära neonmuseet i Las Vegas är lite som en kyrkogård för neonskyltar. Det är dock ingen sorglig tillställning. Här kan du lära dig allt om stadens historia och hur staden föddes i Nevadaöknen under början av 1900-talet. Här bor de neonskyltar som en gång i tiden tillhörde Las Vegas mest populära uteställen, bland annat kasinon som Stardust och Sassy Sally’s. En guidad tur kostar från 200 kronor. 

www.neonmuseum.org/

770 Las Vegas Boulevard North

RuPaul's Drag Race Live!

I januari 2020 intar ännu en färgglad och sprudlande show i Las Vegas. Det är den prisbelönta TV-serien RuPaul's Drag Race, som kan ses på Netflix i Sverige, som intar scenen i den amerikanska underhållningsmetropolen. Här får besökare möjlighet att uppleva några av världens mest kända drag queens, som bjuder in till dans, skratt och sång. Sju drottningar medverkar i varje show och alterneras mellan Aquaria, Asia O'Hara, Coco Montrese, Derrick Barry, Eureka O'Hara, India Ferrah, Kahanna Montrese, Kameron Michaels, Kim Chi, Naomi Smalls, Shannel och Yvie Oddly. På webben går det redan i förväg att se vem som är aktuell i vilka föreställningar. RuPaul's Drag Race Live!, som showen heter, kommer kunna upplevas på hotell Flamingo Las Vegas. Showen är planerad att köra i åtta månader med fem förställningar per vecka.

3555 South Las Vegas Boulevard

Shopping

Las Vegas Premium Outlets

USA och outlets går lite hand i hand. Vill du köpa märkeskläder till riktigt bra priser bör du besöka North eller South Outlet i Las Vegas. Här finns bland anant märken som Marc Jacobs, Burberry, Tory Burch och Guess. 

875 South Grand Central Parkway

Läs den stora reseguiden till Las Vegas HÄR.

Publicerad: 2019-11-13