Los Angeles, USA: 6 tips för härligt häng i Los Angeles
Reseguide

6 tips för härligt häng i Los Angeles

Frilansjournalisten och Los Angeles-bon Linda Clausson tipsar om de bästa adresserna i Los Angeles just nu.

MAT & DRYCK

The Fat Dog — Gastropub med svensk touch
Visst händer det att man får hemlängtan och då är det tur att det finns lite svenskt även i Los Angeles. På Susann Mandevilles gastropub The Fat Dog serveras svenska köttbullar med lingon och sås som skulle göra vilken mormor som helst stolt. De sköljs med fördel ner med en The Tootsie Roll Over som väl måste vara en av stans godaste drinkar. The Fat Dog finns sedan tidigare på Fairfax Avenue nära shoppingparadiset The Grove och i somras öppnade en till restaurang i hippa NoHo.
801 N Fairfax Avenue, West Hollywood och 11050 Magnolia Boulevard, North Hollywood
thefatdogla.com

E.P. & L.P. — Trendigt med utsikt
Svenskarna tar över Los Angeles! Heta E.P. & L.P. är ett delvis svenskägt ställe (Axwell har skjutit till en slant) som redan har blivit en favorit hos LA-borna. På första våningen finns restaurangen E.P. som serverar en trendig mix av rätter med smaker från Fiji, Thailand, Vietnam och Kina. Bästa bordet finns dock en våning upp på takbaren L.P. med utsikt över Hollywood Hills. Ett perfekt ställe för att avrunda shoppingrundan alternativt påbörja festkvällen.
603 N La Cienega Boulevard, West Hollywood
eplosangeles.com


Belcampo Meat Co. — För köttälskare
Nu slipper LA-borna åka till Downtown för att köpa kött. I våras slog allas favoritslakteri Belcampo upp dörrarna i Santa Monica, ett ställe värt ett besök även för turister som vill ha sitt kött tillagat. Vägg i vägg med butiken finns en mysig restaurang. Allt kött som serveras i den rustika lokalen är ekologiskt och kommer från Belcampos egna gård i norra Kalifornien. Så vill du ha en äkta amerikansk stek har du hittat helt rätt!
1026 Wilshire Boulevard, Santa Monica
belcampomeatco.com

SHOPPING

Garrett Leight California Optical — Solglasögon för alla 
I Los Angeles kan man solglasögon och efter de senaste årens stora filmstjärnebågar väljer allt fler en nättare och mer klassisk variant. Garrett Leight är sonen till Oliver Peoples grundare Larry Leight, som började sälja sina egendesignade bågar i Venice beach 2010, där varje glasögonmodell är uppkallad efter en gata i området. Besök märkets flaggskeppsbutik på La Brea och köp med dig en bit av Los Angeles hem.
165 La Brea Avenue, Los Angeles
garrettleight.com

BOENDE

Hotel Normandie — Historiskt hotell mitt i stan
Hotel Normandie fick en rejäl uppfräschning för ett par år sedan, men man bevarade mycket av charmen i den gamla byggnaden från 1920-talet. Ja, i den unga staden Los Angeles anses ett hus från 1926 vara närapå uråldrigt. Hotel Normandie är även efter renoveringen ett charmigt och prisvärt alternativ till nya, modernare butikshotell.
605 S Normandie Avenue, Los Angeles

Lediga rum & priser

Shore Hotel — Bästa läget i Santa Monica
Ett sätt att göra LA-vistelsen lugn och behaglig är att bo i Santa Monica – ibland är det uppenbara trots allt bäst. Från Shore Hotel har man gångavstånd till stranden, restauranger, butiker och gillar man karuseller är Santa Monica Pier bara ett stenkast bort. Hotellet är miljömedvetet, modernt och erbjuder bästa spanläget vid poolen. Det behöver inte vara svårare än så.
1515 Ocean Ave, Santa Monica

Lediga rum & priser

Publicerad: 2016-01-29