Los Angeles, USA: Los Angeles Trendspaning: 6 tips just nu
Reseguie

Los Angeles Trendspaning: 6 tips just nu

Los Angeles får ständigt nya restauranger, barer, hotell och nöjesinrättningar. Här är våra favoriter just nu. 

Text: Linda Clausson

 

BOENDE

Boutiquehotell till budgetpris

The Freehand

Budgetboende i LA betyder oftast trist motellkedja. Nu finns äntligen ett roligare alternativ. På The Freehand i Downtown betalar du från cirka 450 kronor per natt för en säng i ett delat rum, men det finns också privata rum i en högre prisklass. Rummen är trendigt inredda med Kalifornienchica detaljer – stil till minipris med andra ord. Precis som andra hippa hotell i samma område skryter Freehand med kul barhäng samt en takterrass med pool.

416 W 8th Street, Los Angeles

Lediga rum & priser

 

MAT & DRYCK

Food truck för finsmakare

Guerilla Tacos

Alla LA-bor vet att stans bästa tacos, med några få undantag, kommer från food trucks. Men Guerilla Tacos är inte vilken tacotruck som helst, med en prestigefull plats på LA Times matrecensent Jonathan Golds årliga topplista över stans bästa restauranger. Stället gör sig väl förtjänt av berömmelsen med sina välfyllda och nyskapande versioner av den mexikanska snabbmaten. Missa inte sötpotatistacon – den är vegoperfektion!

Se webbsidan för tid och plats

guerrillatacos.com

 

Nyinflyttad italienare

Felix

Venice paradgata Abbot Kinney Boulevard har knappast brist på restauranger men det har saknats en riktigt bra italienare. Nyöppnade Felix råder bot på detta med sin handrullade pasta – gjord i ett speciellt klimatkontrollerat rum (!) – och sina minimalistiska pizzor. Dessutom har de redan nått lokal berömmelse för sin olivoljeindränkta focaccia. Boka i god tid.

1023 Abbot Kinney Boulevard, Venice

felixla.com

 

 

BARER

Barmat att skriva hem om

Everson Royce Bar

Everson Royce Bar, eller E.R.B., öppnade tidigare i år och har redan blivit hela LA:s kvarterskrog. Baren ligger undangömd i Downtowns Arts District och bakom den enkla entrén döljer sig en gemytlig krog med en stor uteservering. Förutom trevlig stämning bjuder E.R.B. på riktigt bra barmat ­– deras bao buns med sidfläsk är definitivt något att skriva hem om, som man säger här borta, medan deras burgare delar gästerna i två läger: älska eller hata. Döm själv!

1936 E 7th Street, Los Angeles

erbla.com

 

 

SE & GÖRA

Tempel för konst

Marciano Art Foundation

Grundarna av klädmärket Guess ligger bakom det senaste, och mest LA-iga, tillskottet bland stans konstmuseum. I frimurarnas gamla tempel visar Marciano-bröderna upp sin privata samling, bestående av samtida konst från 1990-talet och framåt, blandat med utställningar från lokala konstnärer. Resultatet är färgstarkt, utspejsat och surrealistiskt. Inträdet är gratis men man måste boka tid i förväg via hemsidan.

4357 Wilshire Boulevard, Los Angeles

marcianoartfoundation.org

 

 

SHOPPING

Strandnära marknad

Artists & Fleas Venice

Artists & Fleas-marknaden ligger bara några kvarter från Venice Beach och är liten nog att riva av på väg till eller från stranden. Här shoppar du väl utvalda vintage-plagg, handgjorda smycken och doftljus eller, om inte annat, en stadig food truck-lunch. Fyndpotentialen är kanske inte särskilt hög men chansen att du hittar något fint är desto större. Marknaden dyker upp den andra och fjärde lördagen varje månad, kolla webbsidan för uppdateringar.

1010 Abbot Kinney Boulevard, Venice

artistsandfleas.com

 

 

Publicerad: 2017-11-29