Miami, USA: 3 läckra hotell i Miami vi vill checka in på NU
Nyhet

3 läckra hotell i Miami vi vill checka in på NU

Miami med sina vajande palmer, trendiga restauranger och de fetaste klubbarna har även en uppsjö av sköna hotell att erbjuda. Här är en designnyhet, en South Beach-favorit och en sann art deco-pärla i Miami. 

Text: Sofia Sundström

Life House Little Havana, Designhotels 

Little Havanna är ett nyöppnat hotell i Miami som är belägget i stadens latinamerikanska kvarter. Lyxhotellet vibrerar av kubanska influenser med de djupa färgerna och svartvita golv speciellt inspirerade av typiska kubanska herrgårdar. På väggarna visas fotografier och målningar från lokala konstnärer, bland annat av den välrenommerade kubanska konstnären Leandro Feal – så det kan vara värt att ta en tur runt hotellet. Hotellet har ett kafé på bottenplan, samt restaurangen Terras på taket som erbjuder en utsikt över Miami och även yoga och meditation sessioner för den som behöver slappna av under semestern. Dubbelrum från cirka 2000 kronor per natt. 

Adress: 528 SW 9th Ave

Lediga rum & priser

Life House South Beach, Designhotels

Endast några steg från havet i South Beach finns det nu ett nytt snyggt hotell i en majestätisk 1930-tals byggnad. Hotellet huserar 26 rum med en lobby som fungerar lika mycket som en avslappnande mötesplats för lokalbor som ett vibrerande kvällshäng med tropiska cocktails vid vattnet. Något som hotellet fokuserar på är att lyfta fram de lokala talanger i området vars unika konstverk hänger i de olika rummen. Här kan du avnjuta god mat på hotellets strandrestaurang eller ta ett yogapass på stranden bredvid vågorna.

Dubbelrum från cirka 6500 kronor per natt. 

Adress: 321 Collins Avenue

Shore Club South Beach

Ett modernt art deco-hotell belägget mellan de lyxiga butikerna i Bal Harbour området och strandkanten. Hotellet erbjuder en hel del möjligheter för sina gäster, bland annat Skybar på hotellets tak som är öppet sent på kvällen och erbjuder en bred cocktaillista, den mexikanska hotellrestaurangen Diez y Seis med utsikt över hotellets infinitypool, och ett hotellspa – allt med utsikt över havet. 

Dubbelrum från cirka 2500 kronor per natt. 

Adress: 1901 Collins Avenue

Publicerad: 2019-03-18