Miami, USA: 5 x tips för en lyckad semester i Miami
Getty Images
Tips

5 x tips för en lyckad semester i Miami

Glamourösa Miami förblir en favorit för svenskarna och inte är väl det konstigt. Staden har allt man kan tänkas vilja ha: strand, vackra hotell, underbar shopping, smaskiga restauranger och några av världens bästa klubbar. Här får du fem nya tips i Miami. 

Text: Elin Fellman 

Hotell 

The Marlin Hotel

Vill du bo i smeten nära South Beachs vita strand? Då är boutiquehotellet The Marlin Hotel perfekt för dig. Med ett stenkast från stranden och drygt en kilometer till Lincoln Roads butiker, restauranger och nattliv har du ett perfekt utgångsläge för din semester i Miami. Hotellet har Art deco design och erbjuder 33 rum och sviter. Är du hungrig och inte vill ta dig så långt kan du gå ner till den prisbelönta restaurangen Osteria Del Teatro som serverar italiensk mat med en Miami-tvist. 

Lediga rum & priser

Restaurang

Call me Gaby 

För de som älskar det italienska köket kan besöka Miamis nya stjärna vid namn Call Me Gaby. Restaurangern ligger i Miami Beach – South of fifth (SOFI) och serverar klassisk italiensk mat som rustika pizzor och pastarätter och har även ett stort utbud av italienska viner. Restaurangens namn är inspirerad av Chanels grundare Gabrielle Bonheur "Coco Chanel".  

Se och göra

Fort Meyers 

USA är roadtriparnas land. Hyr en bil eller ta bussen till staden Fort Meyers på andra sidan halvön på Floridas västkust och upplev en bred och kritvit sandstrand som inte är lika exploaterad som Miami beach. Besöker du Fort Myers i början av maj kan du besöka den årliga matfestivalen "Taste of the beach". För endast fem dollar kan skämma bort smaklökarna och njuta av 20 av stadens restaurangers signaturrätter. 

Philip och Patricia Frost Museum of Science i Miami 

Är du trött på fest och strandliv och vill upptäcka något annorlunda i Miami ska du ta dig till "Phillip and Patricia Frost Museum of Science" som just nu har en spännande utställning om vetenskaplig vardagshemligheter. Med hjälp av praktiska aktiviteter kan besökare finna svar på vardagliga mysterier och lära sig mer om material vi använder i vardagen så som metaller och kristaller, magneter och glas. Utställningen pågår fram till den 13 oktober. 

Bar och nattliv 

Treehouse

Till Treehouse kommer man för den unika atmosfären och musiken. Klubben har ett gott rykte och anses vara den bästa i genren underground house och techno i Miami och hit kommer välkända DJs. Här flockas danssugna människor och uppmuntras ha oömma skor som man kan dansa i. 

Lediga rum & priser

Läs vår stora reseguide till Miami här.

Publicerad: 2019-04-17