NYHET

New York älskar Cookie Dough

Feb 28, 2017

Ben & Jerry's Cookie dough – släng dig i väggen. På DŌ i New York är det inte glass som skopas upp i bägarna, utan kakdeg. 

Vi är nog många som kan skriva under på att det bästa med att baka själv inte är den färdiga kakan som sådan. Utan att man får snylta på kakdegen. Kristen Tomlans koncept är därför lika enkelt som genialt: hon säljer kakdeg som skopas upp i bägare: färdig att äta som den är.

28-åriga Kristen Tomlan lanserade konceptet på Instagram för två år sedan och succén lät inte vänta på sig. På bara några månader hade kontot växt till att bli ett av New Yorks mest hajpade. Då kunde hennes kakdeg bara beställas men i januari i år öppnade hon sitt egna kafé i Greenwich Village i New York. Kaféet har blivit lika populärt som hennes Instagramkonto så kön ringlar lång från att kaféet öppnar på morgonen till stängningsdags. 

Kakdegen är säker att äta som den är, man använder sig av en speciell pastöriserad äggprodukt som garanterat är salmonellafri för att garantera att ingen ska bli sjuk av frosseriet. Ej heller behöver glutenintoleranta misströsta: i sortimentet finns även glutenfri kakdeg. 

Som i vilken glasskiosk som helst finns flera olika smaker att välja på: vad sägs om en med jordnötssmör, chokladbitar och marshmallowfluff? Eller en med nutella, chokladbitar, karameller och havssalt? 

Kaféet säljer inte bara kakdeg: milkshakes och färdigbakta kakor finns också i sortimentet. 

550 La Guardia Place, Greenwich Village 

www.cookiedonyc.com

Se hotell i New York

 

 

 

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!