New York, USA: Tips inför resan till New York
USA

Tips inför resan till New York

En stad under ständig förändring kräver hela tiden ny vägledning. New York-bon Anna Schori fortsätter att lotsa dig rätt i ”The Big Apple”. Den här gången tipsar hon bland annat om ett paradis för klänningshopping, stadens bästa gin och tonic samt paraden du inte får missa under Thanksgiving.

Hotell i New York

MAT OCH DRYCK

Kulturhus i Harlem
RED ROOSTER

Marcus Samuelssons Red Rooster har varit politikers och kulturelitens favoritutflyktsmål i Harlem i fyra år nu. Deras soul food med friterad kyckling, våfflor och Mac & Cheese, samt vissa skandinaviska influenser, är som gjord för kalla vinterkvällar. Favorit i höst och vinter bland både lokalbor och turister är deras söndagsbrunch med klassisk gospelkonsert. Som de flesta gospelbruncher i Harlem serveras livemusiken med generös buffé.
310 Lenox Avenue
redroosterharlem.comgt,ALLA DRÖMMARS G&T
CATA

Om du gillar gin och tonic-drinkar så är Cata din bar. Med 25 olika sorters gin och nästan lika många sorters tonic så finns här otaliga kombinationer av den klassiska drinken att smaka av. Tack vare den stora menyn, bestående av prisvärda tapas kan man bli kvar i baren länge eller bli sittande vid långborden ute i lokalen.
245 Bowery
catarestaurant.com

 

SHOPPING

Kvalitet i kvantitet
HOUSING WORKS

Varje lördag kl 10 öppnar välgörenhetsorganisationen Housing Works i Sunset Park, Brooklyn, sina dörrar för fashionistas och fyndsugna. För 25 dollar får man packa i så mycket kläder och accessoarer som man kan få plats med i en påse. Kön kan bli lång men fynden är många! Är du morgonpigg så finns det specialbiljetter för fem dollar som ger inträde en timma tidigare…
159 28th Street, Brooklyn
housingworks.org 

Hemlig klänningsbutik
SHAREEN

Denna lilla butik känns som ett besök hemma hos en excentrisk storasyster och hennes privata garderob. En trappa upp, vid Union Square, specialiserar sig shopen på klänningar i alla former och stilar. ”No boys allowed”-regeln gör shoppingupplevelsen ännu mer intim och personlig.
13 West 17th Street
shareen.com


ATT GÖRA 

BALLONGPARAD
MACY\''S


På Thanksgiving i år paraderar Macy’s varuhus med sina fantastiska, uppblåsbara djur och varelser för 88:e gången. Clowner, kändisar, liveband och jultomten slår följe med paraden och de gigantiska heliumballongerna kan ses hela vägen från Central Park till 34:e gatan. Paraden anses vara startskottet för vinterns alla festligheter.
social.macys.comparad,

 

Nattmarknad
NIGHT BAZAAR

På Night Bazaar kan man fynda lokaltillverkade armbandsur, klänningar och hattar, äta hummerrullar och dumplings och lyssna på liveband till klockan ett på natten under fredag- och lördagkvällar. Tillställningen känns mer som en nattklubb än en traditionell marknad, men med fördelarna att det är gratis inträde och kort kö till baren.
165 Banker Street, Greenpoint
bkbazaar.com

BOENDE
Prisvärd elegans
HOTEL DEAUVILLE

 

Familjeägda Hotel Deauville ligger bortom turistfällor i ett typiskt sekelskiftesshus i historiska Murray Hill. En charmig och skranglig hiss med hisspojke tar gästerna upp till de 55 shabby chic-rummen. Gäster med musikaliska talanger uppmuntras att utnyttja pianorummet för att repa inför spelningar eller bara underhålla sig själva och andra. Dubbelrum från ca 1 000 kr/natt.
hoteldeauville.com
103 East 29th Street, mellan Park och Lexington

Publicerad: 2014-11-20