USA: Ny guide i Kalifornien – med 118-Michelinstjärnor
SingleThread
Nyhet

Ny guide i Kalifornien – med 118-Michelinstjärnor

Delstaten Kalifornien i USA har fått en ny Michelinguide och blir den första i landet i sitt slag. Med på listan finns 118-Michelinstjärnor på 90 olika restauranger. 

Text: Elin Fellman

Lediga rum & priser i Kalifornien

Redan i mars meddelade Michelin och Visit California att det skulle komma en historisk expansion av deras berömda restaurangguide. Tidigare har bara restauranger i San Francisco-området funnits med i Michelinguiden men nu är restauranger i hela delstaten Kalifornien representerade. Totalt omfattar guiden 657 restauranger, varav 90 av dem fått totalt 118 michelinstjärnor. 

– Ett sådant extra erkännande från Michelin är något som väcker resonans i Skandinavien. Vi uppfattar en resa som en stor buffé med spännande matupplevelser, där vi ska försöka så mycket som möjligt för att lära känna nya aspekter av lokalkulturen, säger Visit Californias verkställande direktör i Skandinavien och Finland, Karin Gert Nielsen. 

I guiden finns inte bara fine-dining utan även tips på experimentella gourmetrestauranger och food trucks. 

– Det har länge varit en klar trend med spännande upplevelser inom mat, vin och öl när vi väljer vår nästa destination och Michelins nya erkännande av Kalifornien är bara ett bevis på den spännande matkulturen där borta. 

I guiden finns bland annat restaurangtips i LA:s stadsdelar Santa Monica och West Hollywood samt i städerna Sacramento, Monterey, Santa Barbara, San Diego – och för att inte nämna Michelin-favoriten San Francisco. 

Läs Michelinguiden här.

Publicerad: 2019-06-07