San Francisco, USA: Rent the runway öppnar flagship-butik i San Fran
Bildspel

Rent the runway öppnar flagship-butik i San Fran

Rent the runway har gjort succé inom segmentet kläduthyrning på nätet. Nu har hyrmodejätten öppnat sin första flagship-butik i centrala San Francisco. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i San Francisco

Konceptet att hyra modekläder finns ännu inte etablerat i Sverige. Men på andra sidan Atlanten är fenomenet populärt. Rent the runways nya lokaler är över 700 kvadratmeter stora och har designkläder, designskor och designväskor fördelat över tre våningar. På den andra våningen finns det mesta av butikens kläder och accessoarer placerade, vilket ungefär innefattar 3000 olika plagg som går att hyra. 

På den första våningen finns majoriteten av omklädningsrummen samt klänningar och finkläder för formella tillfällen. På butikens tredje våning finns en så kallad "beuty bar" där diverse events och tillställningar hålls. Rent the runway vill också att våningen ska fungera som en plats dit kvinnor i alla åldrar kommer efter en lång dag på jobbet för att ta det lugnt, dricka ekologiskt kaffe eller fixa håret. Det finns även Wi-fi om man vill sitta där och jobba. 

renttherunway.com

West Coast Flagship at 228 Grant Avenue

Läs den stora reseguiden till San Francisco HÄR.

Publicerad: 2019-08-14