Tel Aviv, Israel: 5 tips till en lyckad weekend i Tel Aviv
Foto: OCD
Handplockade tips

5 tips till en lyckad weekend i Tel Aviv

Tel Aviv kallas i folkmun ”staden som aldrig sover” – med all rätt. Trots en befolkningsmängd på endast cirka 400 000 känns staden så mycket större. Här finns något att göra i princip 24/7 med restauranger som aldrig stänger och människor som aldrig tycks gå och lägga sig. Att ta tillvara på dagen är en viktig ingrediens i livet för många Tel Aviv-bor som ständigt lever i en ovisshet över en fredlig framtid. Här är våra senaste favoriter i staden som aldrig sover. 

Lediga rum & priser i Tel Aviv

Opa

Hitta hit

På en spännande gata vid Levinsky Spice Market markerar en vit fasad ingången till Opa, en restaurang med 35 platser och med en elegant, minimalistisk och europeisk inredning. Opa, som ägs och drivs av tvillingsystrarna Shirel och Sharona Berger (med Shirel som köksmästare och Sharona som chef), är stadens mest exklusiva veganrestaurang. Fokus här är såklart frukt och grönt, men är rätterna allt annat än tråkiga. Välj den säsongsbetonade nio-rätters avsmakningsmenyn, med varje rätt centrerad kring en huvudingrediens, som till exempel litchi. Vinlistan innehåller naturviner utvalda av Berger; hon var en av de första som tog med naturliga viner till Tel Aviv. Förhandsbokningar är ett måste.

Santa Katarina

Hitta hit

Mittemot Port Sa'id, på samma innergård som den stora synagogan, ligger denna livliga pärla Santa Katarina. Ett riktigt insidertips som har bättre mat än Port Said (som kön brukar ringla lång till). På Santa Katarina kan du sitta både inomhus och utomhus i en avslappnad miljö, maten är modern israelisk medelhavsmat som passar utmärkt för en lunch. 

OCD Tel Aviv

Hitta hit

En kulinarisk upplevelse. OCD har snabbt blivit en av de bästa restaurangerna i Tel Aviv och här erbjuder man ett öppet kökskoncept där gästerna deltar i upplevelsen. Måltiden serveras i en serie rätter (upp till 16 rätter), och varje tallrik är komponerad på ett genomtänkt sätt med hjälp av speciella ingredienser som ändras dagligen och utifrån säsong. Gästerna får helt enkelt följa med på en kulinarisk resa tillsammans med kocken Raz Rahav som har skapat en unik matupplevelse. Det är bäst att boka i förväg eftersom antalet platser är begränsat.

Ouzeria

Hitta hit

Kocken Avivit Priel Avichai (tidigare Tapeo) och hennes partner Limor Lami öppnade Ouzeria för drygt tio år sedan platsen är fortfarande känd som en modern "hamara", en mötesplats för att dricka, leka och diskutera livet. Ouzeria ligger i den klassiska stadsdelen Florentin och här serveras äkta israelisk mat i medelhavsstil. Här finns också en lång bar som erbjuder ett urval av anissprit. Ta en plats vid de olika borden bredvid stora fönster med utsikt över det färgstarka Levinsky-distriktet och njut av den unika israeliska atmosfären på den närliggande marknaden. Musiken i lokalen bidrar också till den höga stämningen, där du färdas från öst till väst.

The Little Prince

Hitta hit

The Little Prince är det perfekta litteraturparadiset för bokmalar. Här finns ett brett urval av böcker på hebreiska, ryska, franska och spanska, samt ett helt rum med engelsk litteratur. Priserna är överkomliga, vilket har gett denna butik en lojal kundbas. Det är dessutom ett jättemysigt kafé/bar där du kan njuta av en kaffe eller öl bland stora växter och bokhyllor från golv till tak. 

Läs ytterligare 65 handplockade tips till Tel Aviv HÄR.

Publicerad: 2022-09-01