Tokyo, Japan: 4 Tokyotips för foodisar
Tips

4 Tokyotips för foodisar

Tokyo vekar vara på allas läppar just nu. Det är den michelintätaste staden i världen och en riktig drömstad för foodisar. En resa hit för mat- och dryckesintresserade kan svida lite i plånboken – men var lugn. Det finns riktigt god mat för rimliga priser. Här är adresserna att ha koll på. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Tokyo

Nakiryu

Ramen är Tokyobornas go-to-rätt och det finns tiotusentals ramenrestauranger i staden i olika prisklasser. Endast två av alla dessa restauranger har tilldelats en michelinstjärna, Nakiryu är en av dessa två. Här äter du en stor ramenskål för cirka 70 kronor. Tänk på att det alltid är någon timmes kö för att äta här (fler har upptäckt att det går att äta på en michelinrestaurang för 70 kronor). 

Toshima City, Minamiotsuka, 2 Chome−34−4 

Rokurinsha

Om vi fortsätter på ramentemat så får du inte missa Rokurinsha som sägs vara krögaren och Netflixprofilen David Changs favoritramen i Tokyo. Restaurangen ligger inuti gigantiska Tokyo Station på Tokyo Ramen Street, en gata inuti stationen som endast har ramenrestauranger. Här klickar du enkelt i vad du vill beställa med hjälp av bilder. Det finns även menyer på engelska, som inte är en självklarhet i Japan. 

Chiyoda City, Marunouchi, 1 Chome−9−1

Land curry and coffee

Man förknippar kanske inte Japan med currygrytor men faktum är att det är en otroligt populär rätt här. Land curry and coffee ryktas vara Tokyos bästa curryrestaurang och här finns vädigt spännande kombinationer på menyn och flera veganalternativ. En huvudrätt kostar drygt 150 kronor. 

2-21-28 Shimomeguro 2f, Meguro 153-0064

Tofu Cuisine Sorano

En nischad tofurestaurang där man sitter i små minikojor och äter sin middag. Det finns också valmöjligheten att göra egen tofu vid bordet om man vill testa. På menyn finns bland annat tofudumplings, avokadotofu och tofu cheesecake

4-17, Sakuragaokacho, Shibuya-ku

Läs den stora reseguiden till Tokyo HÄR.

Publicerad: 2020-01-15