Lettland: 5 tips för en lyckad weekend i Riga
Foto: Big bad bagel
Handplockade tips

5 tips för en lyckad weekend i Riga

I Riga hittar du den perfekta mixen av gammalt och nytt. Vacker arkitektur, mysiga parker och trendiga kaféer. Det är dessutom en relativt liten huvudstad och promenadavstånd till det mesta. Här är våra senare favoriter i Riga. 

Lediga rum & priser i Riga

Big Bad Bagels

Hitta hit

Se upp bagelbagare i New York och Montreal – Big Bad Bagels i Riga gör kvalitetsbagels som konkurrerar med sina kusiner i väster. Bageltillverkningen tar ägarna på största allvar. Det är en lång och krävande process som tar cirka 24 timmar från att man tillverkar degen till att man får en nybakad bagel. Riktiga bagels måste kokas innan de bakas och det är precis  det man gör här.  Du kan välja bland 20 olika bagelfyllningar, men godast är nog en NY-klassiker med rökt lax, färskost, rödlök, kapris och spenat. 

Bep Viet

Hitta hit

Rigas senaste vietnames. Kliv in i denna ljusa och glada bistro som stolt visar naturbilder av moderlandet. Här kan du beställa ett brett utbud av autentiska sydostasiatiska rätter; allt ifrån bánh mì-, pho och vår- eller sommarrullar. Det finns en buffé också, men vi rekommenderar att du provar deras dagliga special.

KK Feast

Hitta hit

Inte en kk-fest som det låter som, utan riktigt goda burgare. Stället ligger undangömt precis bakom en av stadens största kyrkor och här finns en liten meny, men med stora burgare; dubbelburgare av biff, kycklingburgare, portabelloburgare och pulled pork-burgare, tillsammans med vanliga eller sötpotatispommes. Till dricker du såklart en hantverksöl. Gå hit om det vattnas i käften när du läser det här. 

Tblisi

Hitta hit

Denna charmiga familjeägda georgiska bistro erbjuder en liten meny med traditionella rätter från Kaukasusbergen, inklusive khachapuri (ugnsbakat bröd fyllt med spenat, ost och ägg), kharcho (en rejäl köttsoppa), lobiani (bönfyllt tunnbröd) och färskt gjort khinkali (köttdumplings). Personalen är engelskspråkig, om ni mot förmodan skulle få för er att beställa på lettiska. 

Meat Chef

Hitta hit

Veganer kan sluta läsa här. Meat Chef har 0 rätter på menyn som inte innehåller kött. Lokalen är enkel och går i industriell stil, där fokuset ligger på tallriken. Menyn hämtar inspiration från såväl Europa och Nordamerika, men också Asien. Vad sägs som läckra hamburgare, pitabröd fyllda med brisket eller lamm, saftig ribeye, grillat viltkött eller pärlhöna. Bordsbokningar är rekommenderat. 

Läs ytterligare 55 handplockade tips till Riga HÄR. 

Publicerad: 2022-10-31