Madrid, Spanien: Fyra handplockade tips för din resa till Madrid
Handplockade tips

Fyra handplockade tips för din resa till Madrid

Välkommen till RES reseguide för Madrid. 

RES är Sveriges första moderna resemagasin. Vi föddes 1981 och vår grund nu som då är att vi älskar att resa och ha koll. Det som började som ett elegant magasin är nu en sajt fylld med tusentals tips till hela världen och ett tv-program. Det händer att RES skribenter och reseexperter går på de breda allfartsvägarna, men helst vill vi hitta vår egen stig och den där lilla krogen på en bakgata fylld med stamgäster. Följaktligen bygger våra tips på våra egna erfarenheter och preferenser. Vår reseguide bygger inte på en datagenererad algoritm och miljontals anonyma betyg utan på vad vi älskar och vill göra själva. Här är våra handplockade tips till Madrid. Vill du uppleva det alla andra gör kan du sluta läsa nu. Annars välkommen till vår vår värld. 

Ibland känns det som att Madrid glöms lite bort till förmån för Barcelona, Malaga och Valencia. Det är synd. Madrid är inte bara Spaniens huvudstad utan också en av Spaniens modernaste städer. Kanske är det just för att Madrid går under radarn som gör att man gillar Madrid så mycket. Den här staden är inte byggd för turister. Den är byggd av Madridbor för Madridbor. Här känns allt genuint. Pampigt spanskt måhända. Men genunint.

I Madrid hittar du fantastiska tapasbarer, mysiga restauranger, snygga barer och coola klubbar. Och bra shopping, speciellt om du är på jakt efter en ny väska eller – om du har små fötter – ett par nya skor.I den här reseguiden guidar vi dig till våra favoritadresser i stan.

1. Iberostar Las Letras Gran Vía  

Beläget i en historisk byggnad på en av Madrids bästa adresser, endast 10 minuters promenad från Thyssen-Bornemisza och Prado Museet, erbjuder Iberostar Las Letras Gran Vía något utöver det vanliga. Hotellet har ett litterärt tema, är utrustat med ett välfyllt bibliotek och varje rum har en unik karaktär med högt i tak och är dekorerade med citat från berömda poeter och författare. Under den varmare delen av året går det bra att ta en drink på den charmiga takterrassen eller varför inte ett dopp i utomhuspoolen. I hotellets restaurang serveras en rad läckerheter där Madridborna ofta intar sin lunch eller middag, och i restaurangbaren serveras en rad innovativa cocktails och drinkar. 

Lediga rum och priser 

Se fler hotell i Madrid 

2. Orio

Pinxtos är tapas från Baskien och kännetecknas ofta av en tandpetare som håller ihop den lilla munsbiten. På Orio finns en hel disk,fylld av matiga pinxtos i diverse smaker. Man känner sig som ett barn i en godisaffär när man kryssar fram mellan alla läckerheterna. Folk pratar, skrattar och sätter tänderna i en, två,tre och fyra pinxtos. Stämningen är precis som drycken som serveras här – bubblig. Håll reda på dina tandpetare, det är nämligen antalet som bestämmer hur mycket du ska betala när du har ätit klart.

Hitta hit

3. La Bicicleta Cafe

Längs de charmiga gatorna i området Malasaña hittar du många söta barer och mindre restauranger. Här ligger även kaféet La Bicicletadär stadens kreativa mediemänniskor sitter och jobbar med sina Appleprodukter, skissar i stora block, samtidigt som de gör en ritning i Photoshop och dricker en balja med kaffe. På väggarna hänger bilder av olika cyklar, därav namnet. Det här är ett perfekt ställe att sitta på om du gillar att spana på människor. Och dricka gott kaffe.

Hitta hit

4. La Hummuseria

Gillar du kikärtsröran hummus är det till La Hummuseria du ska. 2015 öppnade israeliska psykologerna Lotem och Shai La Hummuseria då de förälskat sig i Madrid och bestämt sig för att stanna. Precis som i Israel serveras hummusen här med olika toppingar, fermenterad kål och med nybakat pitabröd.

Hitta hit

Se ytterligare 72 handplcokade tips i Madrid 

Publicerad: 2021-08-04