GENÈVE

Bästa tipsen i gourmetstaden Genève

Vår ciceron Rickard Söderberg funderar på att beställa en flaska vin som är över hundra år gammal och kostar 100.000 kronor. Dessutom tar han en magisk ”cooking class” på stans bästa veganrestaurang.

Mer om Genève

GENÈVE

Chokladfrossa i Schweiz

Vår ciceron Rickard Söderberg provar på livet som ”chocolatière” och får både tillverka, men framför allt äta, världens godaste choklad i vä...
GENÈVE

Så tillverkar du din egen klocka i Schweiz

I ”klockornas klockland” Schweiz har man tillverkat klockor sedan 1600-talet. Vår ciceron Rickard Söderberg får denna gång vara med om något...
Upptäck fler filmklipp

Relaterade artiklar

© Christian Egelmair

Promotion

Puder i Davos

Uppför berget med järnväg eller linbana, nedförlängs med orörda sluttningar i pudersnö och tillbaka till byn med tåg eller buss. Det är fördelen med Davos Klosters, lättillgängligheten.

TV

RES TV: Bergsvandra med Magdalena Forsberg

Snöra dojjorna och på med brillorna för solen bränner alltid till uppe i alperna –nästan 3 000 meter över havet och vår traskande ciceron Magdalena Forsberg får en ”käftsmäll” av hur vackert det är.

Hotell

Nytändning i skidparadiset för Club Med

Det är nu 60 år sedan som Club Med öppnade sin första skidort i den schweiziska orten Leysin. Nu i december slog man upp dörrarna till sin senaste skapelse, Club Med Les Arcs Panorama, en satsning värd hundra miljoner euro i den bilfria skidorten Les Arcs 1 600.

Mer från RES

Foto: Press.

Resereportage

Svenska fjällen: Vintermagi i Funäsfjällen

Skälen till varför det var just i Funäsfjällen som den svenska alpturismen föddes är flera – och de känns än. Följ med RES till Sveriges mesta vintersaga i Härjedalen där anrika fjällhotell blandas med världens största längdskidsområde och utmärkta hotell.