Nina Olsson

Vårt matproffs i Amsterdam. Nina driver den omåttligt populära bloggen och Instagram-kontot Nourish Atelier med fokus på vegetariska anrättningar – mest sina egna. Hon har stenkoll på allt var vad Amsterdam har att erbjuda, även bortom tallrikskanten.

Tips

Toppmoderna byggnader och den senaste tekniken, men också ett fantastiskt kulturarv med tusenåriga traditioner och en spännande matscen. Tokyo lämnar ingen oberörd. RES Nina Olsson guidar dig till hetaste adresserna i den asiatiska metropolen. 

Razmatz
Reseguide

Amsterdam blir bara coolare och coolare för varje år som går. Staden har putsat på sin image och lyckats väl – coffeshops och glädjehus har tonats ner till fördel för en blomstrande kulturliv och restauranger i absolut framkant.

Reseguide

Är Amsterdam vårets hetaste stad måntro? Ja, det känns så. Staden är så mycket mer än bara Red light district och marijuanadoftande coffeeshops. En hipp cykelstad där du till och med cyklar till (och hem från) klubben. 

Miniguide

Amsterdam är en ypperslig stad att besöka om man föredrar ekologiskt odlade råvaror och dessutom tycler att det är roligt att botanisera själv i mataffären. Vår Amsterdam-korre Nina Olsson har full koll på det hållbara matutbudet i staden.

Reseguide

Amsterdam kryllar av pärlor. Här är några favoriter.

Reportage

Singapore är hett, hett, hett! Med en sprudlande matscen med influenser från Kina, Malaysia, Indien och Europa siktar Singapore på att bli Asiens mathuvudstad nummer ett. Mellan måltiderna strosar man lätt mellan ett kalejdoskop av stadsdelar som balanserar det moderna Asien mot charmen av en svunnen kolonialtid.

Miniguide

Veganer: hit ska ni styra kosan om ni befinner er i Amsterdam. 

Hotell

Hotellet Raffles i Singapore kommer alltid vara känt då det var här den kända drinken Singapore Sling skapades runt 1910. Men Singapore har många andra snygga hotell värda att spana in. 

Miniguide

RES Amsterdambloggare Nina Olsson tipsar om vad som är hett i Amsterdam just nu.