Sofias resedagbok: Time to say goodbye – På återseende!
6 delen; ankomst Miami, slutet på en underbar resa!

Sofias resedagbok: Time to say goodbye – På återseende!

14:edagen: Sista dagen.

Vi är trötta, men väldigt nöjda. Igår dansade vi på Spice H2O, en av våra favoritplatser på skeppet som endast är tillgänglig för gäster över 18 år. På dagarna är det en idyllisk, lugn oas och på kvällarna förvandlas det till ett open air-disco.
Med var sin cocktail i handen pratade vi med och bytte mejladresser med några nya vänner från Seattle.
Vi lämnar hytten snabbt eftersom vi inte vill missa anlöpningen i Miami. Den moderna skylinen i soluppgången är otroligt vacker.
För att förlänga semesterkänslan lite har vi bokat en stadsguidning som avslutas på flygplatsen.

Miami Skyline; photo by Ryan Parker


Min första kryssning var en fantastisk upplevelse och jag vet redan nu att jag kommer att åka på fler. Nästa gång blir det kanske på Medelhavet.
Det bästa med en kryssning är att man kommer till många olika länder och platser och kan se och uppleva mycket – allt från kultur till äventyr – men bara behöver packa upp sin väska en gång.

Några av de bästa upplevelserna var Maya-ruinerna i Mexiko, river rafting, ziplining över djungeln och naturligtvis att åka genom Panamakanalen.
Hela paketet var perfekt eftersom vi på morgonen kunde se fram emot en spännande utflykt och sedan komma tillbaka ombord för att äta kvällsmat.


Livet ombord på skeppet var enkelt och som i en stad. Man kan välja mellan 21 olika restauranger och spontant bestämma vad man var sugen på.
Vi behövde inte sitta vid ett specifikt bord prick kl. 19. Om det var en vacker solnedgång kunde vi stå och njuta av den i lugn och ro.

 

Nästan som i Sverige! Skepp ohoj!


Har du missat de tidigare avsnitten av Sofias resa?

JAG GJORDE DET
Sofias resedagbok – Avsnitt 1: En extrados vitamin sea

Avsnitt 2: Komma fram och andas in nytt liv

Avsnitt 3: Mot öppet hav

Avsnitt 4: Spontan vid Panamakanalen

Avsnitt 5: Mitt flytande Hotell

AWARD WINNING

Som ledande innovatör gör Norwegian Cruise Line (NCL) det möjligt för sina gäster att njuta på egna villkor. Förutom Freestyle Cruising som har funnits i 20 år fick det internationella rederiet 2019 återigen utmärkelsen ”Europe’s Leading Cruise Line” samt ”Caribbean’s Leading Cruise Line” (worldtravelawards.com). Utslagsgivande för juryn var de många olika rutterna samt det omfattande Fun & Action-utbudet ombord på de 17 moderna lifestyle-skeppen (gokartbana med e-gocarts, freefall-rutschkana, bowlingbana, laserdome) samt kvällsunderhållning med originalproduktioner från Broadway.

 

KARIBIEN OCH STILLA HAVET

BUCKET LIST: KRYSSA GENOM PANAMAKANALEN

Har du också fått lust att upptäcka allt vad Karibien har att erbjuda och kryssa genom Panamakanalen? En resa som är jämförbar med den som presenteras här görs med Norwegian JOY från Los Angeles till Miami eller omvänt – jan. resp. feb. 2020: 16 dagar inkl. Panamakanalen. På resan kan du snorkla i en stilla bukt eller åka på valsafari och leta efter de vandrande gråvalarna vid Cabo San Lucas kust (Mexiko). Ta en avstickare från Stilla havs-kusten till Costa Ricas regnskog och upptäck fantastiska vattenfall, fjärilsträdgårdar och en molnskog. Kryssa genom Panamakanalens många slussar och upplev ett av världens mest betydelsefulla byggtekniska mästerverk. I Cartagena (Colombia) möts du sedan av en stad full av intressant historia.

 

Liknande Panamakanal-rutter med Norwegian Bliss: 21 dagar från New York till Seattle från den 19 april 2020/16 dagar från Los Angeles till Miami och omvänt från den 6 nov. 2020 resp. 29 nov. 2020

eller Norwegian Joy: 16 dagar från Los Angeles till Miami från den 9 okt. 2020 

eller Norwegian Gem: 20 resp. 21 dagar från New York till San Francisco eller omvänt från den 4 jan. 2020 resp. 24 jan. 2020

 

TIPS: Den som har kort om tid kan istället boka en 11 dagar lång tur i östra Karibien ombord på Norwegian Pearl med avstickare till Panamakanalen med NCL. Vid färden över
Gatúnsjön kan du beundra den imponerande konstruktionen.

Här finner ni den nya katalogen med alla kryssningar.

Information och bokningar på din resebyrån, på ncl.eu/cruises eller vår hotline +46 8 403 087 02