Linda Larsson

RES ständigt runtresande medarbetare som man aldrig riktigt vet var i världen hon befinner sig med sin kamera, penna och block. Kaffenörd som alltid är på jakt efter den perfekta koppen.

Resetips

Sydney är en drömstad för många svenskar och förälskelsen är ofta omedelbar, bestående och ömsesidig. Här är sex sköna tips som är lätta att gilla.

Miniguide

Tel Aviv är ännu en stad som lever upp till epitetet "staden som aldrig sover". Här är snittet på en restaurangs överlevnadstid fyra år innan den byter namn, ägare, koncept och utforming. Det går med andra ord undan i den här levnadsglada staden. Här är fem guldtips du inte får missa.

RES TV

Turen har kommit till Prag där den rutinerade resereportern och programledaren Hans Fahlén attackerar stadens sevärdheter med stor entusiasm.

Restauranger

I Warszawa äter du gott för en rimlig peng och utbudet av riktigt bra restauranger är stort. Varför man inte pratar mer om Warszawa som en gourmetdestination är faktiskt en gåta. 

Resetips

Restaurangerna, barera, showerna. Surrealismen regerar i emiratet som på bara ett decennium blivit en av världens hetaste destinationer. Glöm allt som har med lagom att göra. 

Reportage

Med sina drygt 17 000 öar har Indonesien mer att bjuda på än sin mest berömda semesterö Bali. RES åkte till Flores, Komodo Island och Giliöarna i hjärtat av den indonesiska skärgården, klev på en båt och upptäckte paradiset personifierat bland vilda komodovaraner, rosa stränder och färgsprakande fiskar. 

Måns Möller är inte bara en j*kel på komik. Han är också en j*kel på att cykla och har bokstavligt talat cyklat sig genom världen. Här är hans bästa…

Från att ha varit en stad där nattlivet dött före midnatt och där det kreativaste en bankir kunde göra var att byta färg på slipsen har staden tagit ett gigantiskt, nyskapande kliv in i framtiden. Bland alla skinande banker växer en kreativ kulturstad med små kaféer, lokala designbutiker och alternativa barer fram.  

Veckans resenär

Efter tre år på svenska ambassaden i Dhaka bestämde sig författaren Helena Thorfinn för att skriva boken ”Innan floden tar oss”. Nu är hon aktuell med uppföljaren. RES fick en pratstund med Helena om Bangladesh – och om Burma där hon nu är bosatt.

Bäst i världen

Som ständigt runtresande har programledaren Hans Fahlén sett platser som få har haft möjlighet att besöka. I tio år var han resereporter för När och Fjärran och nu reser han världen runt med tv-programmet Spårlöst, där adopterade barn letar efter sina biologiska föräldrar. Här delar han med sig av sin bästa…

Miniguide

En flera år lång kärleksrelation med serien Girls är nu slut då sista avsnittet sändes i helgen. För er som inte kan få nog av Hannah, Shoshanna, Jessa och Marnie - här är guiden till vart du ska i New York om du vill följa i seriens fotspår. 

Veckans resenärer

Den kända illustratören Lovisa Burfitt och författaren Andrea de La Barre de Nanteuil är aktuella med en ny bok om Mademoiselle Oiseau – den tredje i serien om den excentriska mademoisellen Oiseu som bor i Paris och hennes vänskap med nioåriga grannflickan Isabella. RES fick en pratstund med duon om boken och om Paris – och vilka adresser som är bäst just nu.

Svenskar firar med påskharar, påskkärringar och godisägg. Men hur ser påsktraditionerna egentligen ut i andra länder? Här bjuds på ett axplock av påsktraditioner från världen över.

Natursköna platser finns det gott om i världen. Men vissa platser är lite mer speciella än andra. 

Tips

New York är en av världens lättaste städer att vara vegan i just nu – alla diners och hamburgare till trots. Här är tre favoritrestauranger på Manhattan för den som äter en plantbaserad kost.