Johan Lindskog

Johan är vår hotellexpert, men även en förträfflig fotograf och skribent. Han har ett långt förflutet på RES, bland annat som chefredaktör.

Hotell

Ett hostel, eller vandrarhem som foträta svenskar kallar det, har blivit en anledning att boka en resa till en okänd avkrok i Tjeckien. 

Krönika

Jag checkar in på Muji i Shenzhen och tänker på Steve Jobs. Inte därför att han har något som helst med Muji att göra eller med Shenzhen heller för den delen förutom den något lösa kopplingen att Shenzhen är Kinas Silicon Valley och om Apple hade startats i dag så är chansen eller risken, beroende på hur man ser det, överhängande att det hade hänt just här.

Hotell

Det är inte helt lätt att hålla kolll på alla nya hotell som öppnar världen över. Vår hotellexpert Johan Lindskog gör jobbet åt dig och sållar agnarna från vetet – här är tre hotellöppningar att ta en extra titt på. 

Krönika

Man vet att man kommit rätt när någon sitter och spelar harpa i matsalen. Om man dessutom erbjuds tre olika sorters ryskt bubbel till frukost och blir placerad av en stram kypare med en panna som Frankenstein vid en inomhusfontän under ett gigantiskt glastak 20 meter upp i luften så är chansen stor att man befinner sig på Hotel Metropol i Moskva.

Hotell

Det öppnar ständigt nya hotell – här är några favoriter som öppnade under det senaste året.

Trendkoll

RES hotellexpert Johan Lindskog har koll på vad som händer i hotellvärlden. 

Hotell

RES hotellexpert Johan Lindskog trendspanar inom hotellvärlden. Generator Hostel kombinerar design med ett billigt pris.

Krönika

Hotellexperten Johan Lindskog om Hollywoodstjärnor som ger sig in i hotellbranschen.

Marocko

Medinas artärer pulserar dag som natt. I den gamla stadens labyrintiska gränder trängs gatuförsäljare med mattillverkare, sagoberättare och ormtjusare. En kort promenad därifrån ligger de moderna kvarteren med sitt levande uteliv och moderna gallerior – en stark kontrast till den uråldriga staden. 

Karibien

Romdestillerier, bananplantager och en liten bit av Frankrike i Karibien. Martinique var ogästvänlig en gång i tiden, men är numera en ö som man mer än gärna återvänder till. Inte minst när den visar sig från sin sötaste sida. 

Thailand

Tre thailändska öar med tre olika temperament. Vilken passar dig? Lär känna duktiga Koh Lanta, busiga Koh Phi Phi och bohemiska Koh Jum. Roliga var för sig men allra bäst tillsammans. Johan Lindskog tipsar om sina favoritställen på de tre öarna...

Kenya

Är det en elefant? En noshörning? Eller bara ännu ett akacieträd? Jag håller min nya plastdoftande kikare i ett krampaktigt grepp, försöker få kroppen att absorbera de våldsamma vibrationerna. Men varje liten skakning får mitt sikte att hoppa hundratals meter.

Israel

Tel Aviv är en ung metropol färgad av en unik mix emigranter, från Ryssland till USA med ett stänk av europeisk trendkänsla. Trots dess läge i en av världens mest konfliktfyllda regioner vilar ett bohemiskt lugn över den vita staden.

Reportage

Nya boutiquehotell landar som kokosnötter längs Koh Samuis kust. Men ännu råder lugnet på Thailands smartaste ö.

Grekland

Greklands Riviera, det dramatiska Halkidiki, överskuggas ofta som semestermål av övärldens många lockelser. Synd, för här väntar riktiga skatter, härliga stränder och en delvis annan upplevelse av Grekland.Det är bara att titta på en karta för att se att det är något speciellt med Halkidiki. Tre dramatiska landtungor som slickar sig ut i havet. Så smala på sina ställen att man kan se havet på båda sidor.